Friday, January 29

White! =D

IVILLAGE // BEAUTY & STYLE/
What's In & Out for 2010
In: Head-to-Toe in White





In: Head-to-Toe in White

This can be refreshing, says Marla Tomazin, an image consultant based in New York City. "It may not be practical [for some women], but it's worth owning a fabulous white jacket, top and pants that you can mix and match with other colors in your wardrobe, as well as making the pure white statement," Tomazin points out. "Change [things] up with one or two colors you love in [the form of] a scarf. Crystal jewelry with [an] all-white [outfit] keeps it cool and clean."

refer here.

Tuesday, January 26

Salah satunya~...

Halaaaaaa 'gula'nyeeeee lagu nih

HELP!
Saya keracunan~~chenta
*LOVE*LOVE*LOVE*LOVE*LOVE*



p/s:maafkan kami =p

Sunday, January 24

Doorgift boxes...attire nikah

Mak kata size kotak doorgift die besor sgt =(

So mak suruh carikan yg lagi kecik...
maka terpaksa kensel la kut Orange2u punye order kat situ...
('terbakar' RM10)...

------------------------------------------------------------------

dah tanye kat myhannah, veil sarat manik die tu,
rm250-rm350 dan xde disewakan.

fuuuuh~~~
(pikir alternativela)

Saturday, January 23

Baju nikah kami (Part4)

Kak Lina kate tadi dah siap.

Beading utk baju nikah encik tunang pun dah siap!
simple, sukela!
walaupun manik transparent, tp yg jahit tu pun kate cantik juge.
Tapi cantik itu berbeza bg setiap org. =)

tak sabarnye~~
nak pakai (read:nak kawen =P)

So, checklist utk attire nikah ni...

Ain:
-->Baju : DONE.DzulldeClassique
-->Tudung : survey lagi
-->Veil : masih survey
-->Kasut : DONE.Esarli
-->Sarung kaki PUTIH : akan beli kat kedai tudung fav di Banting =)

Zakimy:
-->Baju : DONE.Taylor from Gerik.
-->Songkok : DONE.Jalan TAR.
-->Sampin : DONE.Jalan TAR.(OH!Kami sangat cintakan sampin ni tau!)
-->Butang Baju Melayu : DONE.(Hantaran masa tunang ritu)
-->Stoking PUTIH : erm...nanti kite g beli before nikah ek?
-->Kasut : ..takkan nk bawa kasut dr nihon kut? =P

p/s:syoknye planning kerja kawen

Tudung nikah+veil nikah


erra suke wat muke cute ek?
owh, details kat veil die...cantiknyeee





Owh...saye ni high taste!
tp bajet shiput hukhuk-saye sedar =)

Sedang giat mencari design dan contoh2 tudung nikah + veil utk nikah.
Baju nikah simple je. So nak bagi hias berat sikit tang kepala, balance la kan?

(Tadi baru je call K.Lina DzulldeClassique tanye ade ke tak baki lace baju tu.Die kate cam sikit sgt..kalau ade nak buat design kat tepi veil nikah nanti.Macam xcukup je katanye.Xpela tanye je. K.Lina cakap "baju awak dah siap tau,cantik baju awak" aww~~ terima kasih Kak lina,hopefully memang betul cantik la ye =D.Teinei je dia layan customer tau.RECOMMENDED!)

Hasil pencarian dengan Mr.Google bawah ni ada personal designer/boutique yg terima tempahan custom-made tudung/veil.

-->Princess Creations
-->MyHannah
-->Koleksi Vispera

Thanks to her !!

Owh, i dun want any spider web or crown atas kepala during akad nikah.
Cukup dah dengan beads yg sarat kat tudung nanti.
Caca marba kalau sume pun nak letak kang.

Hurm...mostly kan tudung2 ni sume ade awning, kalau boleh tanak pakai tudung awning, sbb pipi tembam mata sepet ok,tenggelam mata kang huhu.
Tapi certain org bentuk muka kena je-cam jaja tu kan.
Plus, nanti encik husband nak kiss2 dahi nanti kang die kiss tudung je =P

Saye nak lace besar2 kat veil, pastu bagi manik banyak2 kat tudung.
Itu anganan di dalam imaginasi.
Kita rancang yang terbaik ye?
The rest bergantung pada keadaan dan bertawakal =).

p/s:sikit je lagi nk open this blog ;)

Teinei=sopan santun, lemah-lembut.

Thursday, January 21

Organize-kan perancangan..

Oh..kamu-kamu yg disayangi


dan kamu yang saya cinta~


dah koyak =(







..walaupun tatau la menjadi ke tak perancangan sumenye.
At least mencuba kan?
=)

Start organising bila dah dpt tau tarikh nak bertunang,
file tu pun daripada baru dah sampai lusuh koyak.
Dalam file kuning ade plastic files, each for bills-receipts-borang-surat2 rasmi (masjid, surat to wisma putra - just in case) dan sijil kursus kawen!!

Buku2 tu sume buku yang ade banyak notes2 bersepah sane sini pasal perancangan sume2 lah.
List barang, to do list etc..

Buku putih tu mmg khas kumpul info2 n contact numbers seeeeemua vendor yg confirm amek dan yg xconfirm amek pun ade.So that boleh perturun kat adik or suggest kat kekawan yg berminat tanya kite kan.roughly idea n design (kunun).

hurm..banyak gak contact numb pegawai2 Putrajaya (tempah dewan) dan ustaz2 kat JAWI.

Tak lupa Budget & Belanjawan sebenar kena ade partition die.

Kami xde dating, kami xde jumpa2an.So..nak elak pk rindu sampai ade 3 buku perancangan dan ade blog ni.Takdela hebat mana pun...
=)

p/s:Saya sayang sume2 ni walaupun dah koyak rabak.

Special

ihiii...tenkiu encik tunang!

sayang kamu bangat!!

utk kamu ya
klik sini ^-^

Wednesday, January 20

STRESS!!!

Sampai SAKIT kepala kalau terfikir pasal borang ni.

kat office lagi dah berdenyut2, balik memang pecut kereta cam lipas.
Bukak volume suara 22, cd amuronamie, speedmeter xkurang 80km/h selama sejam.

Tuesday, January 19

Kad Kahwin (part 2) & Doorgift boxes

Ingat lagi ke entry sini?

Takut kan?

Anyway,
kiterang (actually ain, encik tunang ok kan aje ^^; ) dah jumpe orang lain nak buat kad kahwin kami tu.DIY style la, nak buat seniri software dlm pc ni tak mengizinkan, huhu kalau pc ni xwat hal mesti bole guna photoshop original da =(...

Menggunakan khidmat Kak Durra from Artchetak .Kiterang belum tengok pun artwork, sebab masih in progress. Just hope for the best and i trust her insyaAllah ok.Die offer budget kad kahwin, utk kiterg kalau order 2,000 die charge RM0.50/kad. =D

About doorgift boxes pihak ain lak, customize design tapi simple je (ain pun namanye kan,simple2 ajaa)...Orange2u tak mengecewakan saye!!Memula nak dpt tokey die nk diskas pasal boxes ni die cam busy je, email pun tak balas, tapi follow-up dgn sms dan call cakap "awak busy sgt la,bg saye deal dgn designer awak la".Die pun "boleh2,nanti i suruh die email direct dgn u ok?".

Dan "boleh" die tu memang die realisasikan,
terus dapat follow-up email dr designer dia nama Nadia.
Pantas je buat ape yg kite nak.Semua design ain bitau thru mail and die buatkan artwork.

Pemilihan warna nk kena dtg kedai, sbb Nadia cakap banyak sangat2 warna takut xkena kalau die yg pilihkan.Bagus2 =).

So this doorgift boxes berharga RM0.45/box for 2k boxes.Free TQ tag 2k juga + Bunting satu.Semua pun designed by me ^-^

Doorgift ni banyak sebab budget kut2 org kampung ade yg mengirim undangan so standby.
Special doorgift utk majlis sanding xde.Tapi insyaAllah after nanti ade sikit kut.

p/s:kami dah jadi glamer kat kampung banting tuuuu,hari2 ade org tepon mak tanye bile majlis anak die =P.

Off-White !!

(gmbr dari email perkahwinan anak lelaki anuar ibrahim)


Guys!
Can't u see how beautiful is she??
totally in white during akad nikah.
i want my veil to be exactly like her!!
(err...tapi i punye nak bunga sulam lagi sarat huhu =P)
oh.....adakah mampu ku cari??
=(

-----------------------------------------------------------------
amoi Esarli carikan size kasut saye


Kasut...
Pencarian utk kasut, utk belah tandang ade set kasut tapi kaki ni tak tahan...sbb die punye tu bg panjang tirus...xsedap kaki ain nih jadinye.

So decide belasah je cari kasut yang boleh pakai utk majlis nikah skali nanti.

Cari tak lama pun, belasah ESARLI je, kat Mines Shopping Mall =D.
actually saye ni sorg yang saaaaangat cerewet kalau bab beli kasut, kalau xselesa jangan harap nak beli.Stock kasut pun bole kire je bape.Kalau pakai pun selalunye kasut fav je.Selagi tak lusuh selagi tu bantai.

(Itu sebab!Kasut hantaran masih belum decide mau yg mana!! -_-!)

Tapi kasut ni sebenarnye xdela gemar sangat pun tapi malas nk fikir sgt je.Lagipun malas nak pergi cari jauh2.Penat&Malas juga.Kalau ade encik tunang boleh gak heret.
(perasan ke bape banyak perkataan "malas"?)

Kasut die semestinye PUTIH & ade kain sulam benang silver cam kasut pantin2 biasa tuuu, cumanya kasut tutup penuh.

Suka lagi peep toe tp bila tanye adik.
Adik kate "Cantik sgt ke kaki ko?Lagipun orang rasa kawen elok lg tutup2" hehe =P
Tanye jaja "Ja rasa xpenah lagi orang wat kasut terbukak"
Rasanye kalau chinese / english wedding derg pakai je heel yg tali belit2 seksi tu kan?
As a malay..i ikut cakap derang =D.

p/s:actually bila dah browsing ramai je pengantin pakai peep toe n sandal belit2 pe..xpela, dah beli pakai jeee

Monday, January 18

Spa Chibi & Spa Tuan Chibi

Semalam lepas zohor baru g basuh keta kat Sri Serdang (tmpt fav.).Tak jauh pun sbb selalu ulang-alik UPM-Putrajaya, kalau jarang ke area situ mmg jauh la kut.

Basuh bawah+lua keta and vacuum.
Jalan Putrajaya-Dengkil-Telok Panglima Garang mencabar tau.
Habis sume batu2 banyak tersangkut kat body, dengan jalan yg xrata lagi-habis alignment keta every 2months kena wat maintenance.
Nama je area Ir.Mohd. Zain (Timbalan Menteri Kerja Raya-tp skang ni tatau la masih lg die ke tak).

Then dah siap sume mamat indian tu panggilla, ingatkan nak mintak duit bayar.Rupenye die offer nak polishkan simen kereta yg tercalit kat tepi CHIBI tu.
Kalau bole why not? Lagipun dah berzaman duk pk sayang kalau nk kena re-apply cat semata2 nak ilangkan comot tu.
(Tatau la sape punye kerja/tak sengaja tersimbah simen keta kat tepi CHIBI).

Dia charge RM25 utk ilangkan kesan tu-tp sayangla lupe nak amek gmbr before,gmbr after je ade. Esok tempek sini.

Dah melepas duit mani+pedi, duk ingat nk g wat kat Suria Embun.
Xdela best sgt kat situ, tp kalau sekadar mani+pedi tu ok je, murah pun iyer-plus, bole dpt rega ahli =D.Penah cuci rambut situ - tp die xpandai blow.Cutting rambut pun tak kena dgn saye nih.

Kalau nak blow cantik punye n saloon melayu. Try g SALINA'Z BEAUTY.
Cantik tu xdela tahap vidal sassoon, tp bolela dibanggakan.Semalaman boleh tahan blow die tu (depends rambut kut). Saye pun ahli juga di sini =P.
Sini ok gak.

Spa2 tu semua kat area Putrajaya, Presint Diplomatik.
Citer spa kat area lain lak.

Kalau dengan kak lina from MAWAR BEAUTY SPA ain serasi (die ni memang dr anak dara lagi keje kat spa-die dari bandung kalau xsilap).Sebab ain massage dengan die sedap la, lulur, mandi susu & potong rambut serta wat hair treatment.Ain suke kalau die potong layer rambut ain.Ornag lain tatau la.Make sure kak lina entertain kite sorg je, kalau tak xbes.Sebab kadang ramai customer request kak lina suruh entertain derg.Tapi xsure dah jadi ke belum jadi ahli lagi kat sini =P.Owh, kalau masuk website tu kan, lagu tu la yg saye mintak die pasang kalau g wat treatment.Selalu g sini sbb dekat je. Kat Sri Serdang & Bangi (branch baru) dekat dengan Butik Ariani, Ree's Skin, Old Town White Coffee.

Yang masih belum pergi2 lagi is here! Cinta Sari Tradispa.Yang ni memang best! Ritu masa jaja kawen ain suggest suh die pegi situ.Lucky, tak mengecewakan die hehe.Ini akan pergi nak2 dekat majlis betul ;).

Next month nak try SERENITY SPA kat Bangi.

Owh! Lupe ade satu baucer tak guna lagi kat SINI!. Ini kena tunggu murni bawak ni, sbb ritu ingat nak g wat sama2 skali on the way nak sampai spa nih ain lak ke*uzur*an...haihs..spoil la gak.Sampaikan bengang terserlah kat muka sbb xdpt wat treatment =P.

p/s:Kalau nak buat intensive treatment better amek pakej.Tapi saya suke mencuba byk tmpt ;).

Oooooooooh!! ooookkkkeeeeeyyyy

Terasa tak best!

Dah kena ciplak sebelum diguna, siot arh!

HUH!

well....okeh,xpe2...

Thursday, January 14

Surat dari Masjid Besi... =)



Tadi dapat surat Urusan Seri Paduka Baginda
cuak gakla ingatkan offer dari memana lagi.

Sebab tadi petang pun ade dpt phonecall dr manpower-hehe.

Rupanya surat dari Masjid Besi yg kate dierg dah terima surat permohonan utk akad nikah.

Hopefully takde aral melintang =)

Wednesday, January 13

YEY!! Dapat tiket MAS murah!

PASSENGER ELECTRONIC TICKET
Your itinerary is attached here for your reference.
We look forward to your journey with us.

Passenger(s): Mr Lan Zakimy Marzuki (Adult)
E-Ticket No: XXXXXXXXXXXXXX
Booking Ref (PNR): ABCDE
Online Booking Ref: ITDXXXXXX


Tokyo To: Kuala Lumpur
Flight: Malaysia Airlines MH89 Aircraft: Boeing 777-200
Depart: Thu, 22 Apr, 10:30 Arrive: Thu, 22 Apr, 16:45
Number of stops: 0 Class: Economy
Remarks:
You have purchased the following fare which entitles you to the following:
MHlow Discount level Up to 80%
Advance Purchase Applies
Payment Ticketing deadline applies
Where to buy All channels
Advance seat selection Not allowed
Enrich Miles 30%
Baggage Allowance 20 kg*
Upgrade Not allowed
Change of booking Not allowed
Refund No Refund
Cancellation after departure (no show) Penalty applies
Stand by at the airport Not allowed
*May differ for routes departing from the US. Click here for detail.


Net price: JPY 19500
Total Taxes and Surcharges: JPY 6440
Total Flight Price: JPY 25940
Total paid: JPY 25940 (below RM1K)


Kuala Lumpur to Tokyo, Mon, 10 May, 23:30, Flight MH88, Economy
Total paid: MYR 1066.00


So total dalam RM2k lebih sket (xsampai seratus)
Wah!
Maji hati berbunga riang!
save dekat berbelas ribu RM gak utk part tiket nih
hihi =D

SUKE SUKE!
Tiket ni utk Encik Tunang blk kawen nanti, tiket saye kena tunggu dokumen kat Tokyo siap dulu ;)

Actually mak ain yg call pagi2 (baruu je parking keta kat opis, terus mak call).
Dia kate flight Tokyo-KL-Tokyo murah xsampai rm1k.
Dan2 tu jugak sampai opis terus bukak MAS online n msg hp Encik Tunang-sian die tgh busy keje adeee je yg ngacau =P.
Bila dah sampaikan maklumat tiket murah terus die kate - ok,book terus =D.

Alhamdulillah rezeki Allah bagi =D

Monday, January 11

D.I.Y

sangat! teruja dengan DIY nih..

ade ke tak masa/RAJIN ke tak nk buatnye??

cube tgk sini sebg contoh...
paperworks.com pun bes...

we'll see nanti ;)

*wah!!!ade belalang BESAR masuk bilik!!!*
(pergi menyerang belalang)

Saturday, January 9

HIV Test + a day with bakal keluarga


Harini planning amek LA(Late Arrival) tapi bile sampai klinik tgk gaya cam penuh semacam je confirm laaaaa CUTI!
nyehehe, tp dah sound big boss&bigger boss akan condition yg bakal berlaku ini =D


Ok,
harini stat kul 745am dah terpacak kat Klinik Putrajaya,
punyelaaa ramai manusia,
Sambil tunggu number dipanggil adela 2benda yg perasan:
(1)Number berjalan sangat laju!
800am : numb. 1014
830am : numb. 1048 (mine!)
suke-suke!
(2)800am-ade bacaan doa kat corong speaker n semorang aminkan doa. =D
sukenyeee

Staff pun friendly juga.
Guna sistem barkod scanning, setiap section yg kite pergi mesti scan kad registration kita tu.

Flow HIV rapid test :
Registration-->Kaunseling-->Makmal darah-->Final Kaunseling(a.k.a doktor cop borang)

Masa kaunseling tu seriously i nak u ade situ la encik tunang =(,
Puan Mariam sangat berhemah bg nasihat & panduan, rasa cam sama2 nak u dgr.
Xpe, for ur session kite g skali ek?Mesti!

Waktu ni la rasa cam "owh,dah sampai waktu dah aku masuk dunia ni rupenye".Macam baru tersedar... =)

Boleh tak die cakap "ooo..dah senior jugak baru nak kawen ni"
bile cakap umur masuk 27 tahun ni (hati saye sentiasa 25!uhuhuu~)

Sakit gak kena cucukan dan picitan masa test.
Siap terkeluar bunyi "aiyak!" dr mulut =P.
Dia komen darah ain sgt cair--yeah...itula masalah diri nii.
Result pastinye NON-REACTIVE ^^v


Ingatkan benda ni yg test HIV tu, tp bukan.

ni tgh tahan denyut2 (mcm xpenah kena injection je!ngade)

Petang pergi menjenguk bakal mak mertua,
makan lunch skali kat umah bakal ipar-segan, sbb derg masak banyak n sedap2.
Kena belajar!kena belajar!
gambarimasu!

Lepas maghrib pulak ipar dgn hero 2org+mak+ayah mertua pergi pasar malam skali sama2.
Kami beli wall decals!!
sangat murah! rm4 sekeping, rm10 3keping
kami beli 10keping dapat rm30.
hehe
(pnah order rm60 sekeping!dah kensel order tu, mahal sgt-mungkin kualiti better kut)



lepas tu borak2 sat dgn derang,
alhamdulillah rasanye hati tenang je dgn derang,
(lebih byk dgn family tunang dpd dgn tunang seniri)
semoga kami baik2 selalu amin...

Thursday, January 7

Tentang masjid besi sket...

Semalam ade call Ustaz Redha of Masjid Sultan Mizan (03-8880 4303).


Antara information yang dapat semalam:

(1)Jurunikah tak termasuk dalam urusan Masjid (seperti jaja bagitau,ain ni je xpaham2 huuu)

(2)Dewan Serbaguna di GF masjid rate setakat ni : RM1000/sehari.
Ada pentas rendah.One shot boleh muat 250 orang.Termasuk sewaan hallway (agak luas).

(3)Untuk jamuan after nikah ade tempat free (atau sedekah ikhlas sket ke tabung masjid).Tapi bersila-area berbuka puasa yang ade fountain.Satu paras dengan ruang solat utama tapi belakang sikit. Hanya meja buffet dibenarkan, kalau makan kena bersila since pihak masjid nak jaga lantai die,xnak bagi calar.

So,
kalau kena bersila eloklah makan berhidang ye?
lagipun jamuan masa akad nikah ni tak ramai.
Just kesian kat makcik pakcik yang sakit kaki utk makan bersila je la..

Keputusan biar mak yang buat.

owh!
esok kul730 mesti terpacak depan klinik putrajaya,
appointment HIV Test esok.

p/s: siannye kat encik tunang kuat sangat kerja, gambattene!

Wednesday, January 6

3-3-3 to go


3months 3weeks 3days to go
utk jadi satu ^-^v

amin,
semoga dipermudahkan segala urusan
insyaAllah

Tuesday, January 5

DIY TQ Tag

Sedang berusaha nak cari idea TQ taq.
Tak lama pun nak buat ni, kejap je rasanye.
Just print & cut.

=D

Monday, January 4

Hantar surat kat Masjid Besi+Rins Boutique

Nak nikah kat masjid besi perlu hantar surat rasmi yang mengatakan kita nak permission menggunakan ruang solat utama utk majlis akad nikah. (Kebanyakan masjid macam tu kut,kat kampung lain la sket sbb boleh kawtim =D)

Letak sekali nombor telefon utk pihak masjid hubungi n confirmkan penempahan kita tu.

Masjid besi ni xdela besar sangat kalau dah banyak kali pergi,
cuma sbb die masih kosong dan agak bersimpang-siur.

Jenuh gak nak mencari mana pejabat pengurusan die.
DAN!
saye confuse mana ruang berselipar dan mana ruang dilarang berselipar sbb dah pusing2 xpakai kasut tetibe ade jumpe org pakai kasut lak
huhu..




Apepun,
kalau dari depan pintu masuk Masjid Besi (Masjid Sultan Mizan Zainal Abidin), kena g belah kiri naik eskelator tinggi ni-->belok kanan-->kanan lagi-->kua kat paras dewan solat utama (bukak kasut/selipar)-->kanan lagi-->straight & belah kanan akan nampak office die.

Sungguh mulia lalu jalan ni, sebab sume belah kanan je.hehe
(Jamin korang tak faham dengan arahan ni =P, tanye mak/pak guard je kalau sesat)

Receptionits friendly dan bagi details yang kite nak tau,
tapi details pasal dewan serbaguna yg bleh muat 250org sekali tu die xtau rate berapa n cane conditionnye.

Yang ni boleh contact terus Ustaz Redha kat talian Masjid Besi (malas lak nk bukak phone tulis number =P)

Tapi,
by Februari nak kena gak booking Ustaz Samsuri utk hari nikah n kawtim dgn die sbb nak hantar borang lambat since encik tunang akan buat HIV test a week before wedding.

Actually masih confuse n lupe nak tanye kat pengurusan ritu yang jurunikah ni nak kite booking seniri or dierang boleh adjust kan.Dah tanye jaja banyak kali pun confuse lagi,haiyooo =P

esok call masjid balik la.


Lepas tu terus pergi ke Ampang ke butik Rins Suzana utk bayar balance pakej sikit.
Jauh wooo kalau dr Putrajaya, xpela jalan pun straight je dalam 30mins la (kalau xjem).Terasa jauh sbb jem gile!

Ingatkan nak tengok koleksi baju2 baru,
tapi haritu banyak baju takde...sbb baru lepas wedding season kate Zila.
Tapi tengok2 pun hurm..masih berkenan pada Purplish Set tu lagi =D.

p/s:Pagi2 pukul 10 pergi Bangi jumpe Dr.R =D

Sunday, January 3

Shopping @ Nilai 3


masa kat WS


owh..memang hujan renyai2 saat ini,tp xlebat pun.Kejap je =)


Total semuanye, yang lain dah beli sikit2.Hopefully cukup la ye ;).


Rasanya macam dah banyak kali sangat pergi Nilai 3 ni.
Dah hafal sangat2 dan dah bosan gakla.
Pergi beli sikit2 pun namanye kan?

Kalini beli balance utk 2 hantaran tau.
jengjengjeng~~
insyaAllah utk hantaran adik sekali, tp die bukan kawen la.
Bertunang insyaAllah =).

Pergi kalini berdua je,
senang ke hulu ke hilir,
Kami pun siap tawaf lebih 4-5 kali kut sbb....bile dah pergi kedai WS beli polistrin, reben xbes lak kat situ, pergi TQ pulak. Bakul lak berkenan kat kedai Me'n'U.Balang kaca lak nak yang kat Astana Mayang Sari.Sebab tu menawaf.hehe..adela 4jam.

Dapat grab bunga telur untuk masa bersanding nanti murah gile!
Ain biasala suka yang simple2 je, kebetulan dapat tengok yang simple kat WS.
Dia tengah stock clearance pulak tu.
RM18/kotak(contains 50btg bunga telur).Ambil dalam 6kotak.Tinggal 2kotak je kat kedai tu =P.
In PINK!!
Seriously meemang tak pernah plan wedding sendiri akan banyak bermain warna pink.

Kami tak beli bunga utk hiasan hantaran sangat.
Sebab nak bagi kat lelaki, xnak banyak sangat bunga.
Itu pendapat kami adik beradik =D.

p/s:Zakimy ngan BF adik ade persamaan-dedua saiz S/M ^-^

Saturday, January 2

Pencarian...

Harini ingatkan nak pergi keluar dgn adik, teman die beli barang.
Sekali tak jadi..hurm,
orang lain pun dah balik Banting,
ade kenduri kat sane.

So dalam pukul 1 tu pergi ke Mid valley tgk ade barang best ke tak..
xdela sangat yang menarik minat, cuma adela grab 2item kat scarlet *wink wink*
ehe..

Lepas tu teringat kat buku idaman kat entry sini.Terus ke MPH pusing2 (sambil call encik-jantung-hati) terjumpe buku tu! ade 3 atas rak, ambil yg tgh2 terus kaunter bayar dan terus balik.
Takde merayau mana pun since planning cari barang dgn adik dah kensel.

Oh!
ini buku dia,
Isi dalam buku ni memang patut jadi 'best-seller'.
seriously DETAIL!!
yang tak tau banyak gak dah boleh tau
huhu



btw,
bengang dalam komuter ade mamat tangan berjalan (sebaek die bukan jalan kat kite).
scene yang "haduh!" -tepok dahi, geleng-geleng.
sabo jelee,sebaek xde budak kecik.

Friday, January 1

p/s:hanim supersaiya~

admire sgt dgn kad kahwin hanim (OZ) tau,
hanim pandai design,

saye xpandai lor
huhu pastu jenis susah nak kerah idea

ni nak kena cari kad pulak lah,
hanim boleh bgtau mana hanim print kad kahwin ritu?

Baju nikah kami (part 3)

Dari semalam tak berapa selesa badan ni,
cam nak demam.Ada batuk2 ngan bersin2 sket.
Tidur pun mengigau mimpi tah pape,
tidur terjaga2 tapi bile sambung balik tidur, mimpi bersambung!
sampai letih bgn pagi.

(boleh plak mimpi diri seniri lupe hari nk nikah, dgn hantaran xsiap dgn tak mandi sampai pengantin lelaki merajuk larikan diri.huhu)

Harini lepas puas guling2-bg keluar peluh dgn berselimut.
Terus bangun cakap dgn mak n adik nk g jahit baju nikah.
Adik pulak nak kua g cari brg.

So, decide pergi dgn mak since mak kate die tau area jalan reko kajang tu.
Call k.ina / en.dzull xberangkat, tp bila sms en. dzull (tanye kedai buka ke tak) die kate kedai bukak cam biasa.

(Sorry encik tunang, saye kua jugak harini huhu)

Dah decide nak jahit baju di Dzull de Classique kat Jalan Reko, Kajang. Actually tak tau nak jahit mana, tapi seperti biasa kita gunakan kuasa internet dan review2 personal blogger + forum2.
hehee..



Kedai die sempoi je tp kalau masuk dalam kedai,banyaaak baju2 cantik tau.
Bawa french lace tu skali dgn baju encik tunang utk belah tandang yang kaler kuning jagung tu.



Kak ina SANGAT PRO!
die amek measurement pun pantas n confident! <----komen mak saye ye =D.
Friendly dan sweet je orangnye.
Kak ina suggest buat kain kipas belakang sbb senang utk duduk masa nikah nanti plus nak pakai lepas2 ni pun senang. Dan die bg tengok contoh yang dah siap.
Seriously skali pandang jahitan die sangat kemas!
Dan yang penting kain kipas die buat tu xcacat.Sbb kebanyakan kain kipas yg ain jumpe kadang terkembang, kadang 'terjelir lidah', ain pun bukan peminat kain kipas belakang hehe..
Tapi kalau hasil jahitan camtu kire lepas la tahap QC ain (hoho, mentang2 la 14JAN ni nak kena ngadap SIRIM auditor-cuak!)

(Hopefully baju kiterang nanti pun cantik macam tu la =D)

Baju encik tunang lak tak boleh nak amek measurement lagi sbb die nak buat baju moden, tapi kak ina kate xberani nk budget bahu daripada baju melayu asli yang ain bawak contoh tu.
So, nanti akan datang lagi ke butik lepas encik tunang poskan baju die.

Bawah ni resit DDC,
die buat konsep 2-in-1 dgn business card,
best kan?

(front)
(back-resit)

Oh!
lupe nak mention,
DzulldeClassique buat pakej pertunang RM600 (mekap-pelamin-baju)
HOH!murah tuh!
(bertunang dah lepas, lgpun xsempat nk survey sangat sbb 2minggu je decide,masa tunang ritu mekap nampak ok tp bulu mata kejung! urgh!ok stop.)

On the way balik tu mak cakap nk singgah pasar malam putrajaya-nak beli lauk+sayur.
So, suggest kat mak utk solat kat Masjid Besi.

aaa..tak larat lak nk menulis lagi =P
tgk gmbr n video bawah ni ek?

toilet

toilet juga
besar sgt toilet die..mak pun xberani masuk sensorg =P




video


pasar yg belum ramai orang

p/s:gmbr kualiti Sony W660i AP